- 1,5 dl sojamjöl
- 0,75 dl havregryn
- 0,25 dl solrosfrön
- 0,25 dl pofiber
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk fiberhusk
- 2 äggvitor
- 1 dl lättkvarg
- 1 äggula
- ½ kork olivolja
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt kvarg och äggulan när allt är ordentligt blandat. Gegga ihop. Vispa upp vitorna till ett ganska så fast skum i en annan bunke och tillsätt dem sedan i mjöl/kvarg-geggan. Jag hällde i en halv kork olivolja med, för att få upp fetthalten lite då jag använde Ica's egna lättkvarg med bara 0,1% fett. Tänkte helt enkelt att de skulle hålla ihop lite bättre med mer fett, eller nåt. Jag chansade och det blev bra i alla fall! Klicka ut som två stora kakor på en bakplåtpappersklädd plåt, in i ugnen på 225°C och ställ timern på 15 min sisådär. Kolla färgen och knacka lite på dem för att kontrollera att de är klara.
Jag lät min ligga upp-och-ner i ugnen en stund på eftervärme tills téet var klart.
På med goda pålägg såsom skinka, ost, Philadelphia, avokado, tomat, paprika, ruccola.
En kaka:
444 kcal
30,5 g protein, 22 g kolhydrater, 27,5 g fett
Och så allt pålägg då... ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar