torsdag 9 augusti 2012

Äppelpaj med godare samvete!

Gott? GOTT!

Pajen:
  • 4 äpplen
  • Pinsamt mycket kanel
  • 50 g margarin
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0,75 dl Stevia
  • 1,5 dl havregryn
Skiva äpplena (skala om du vill, det vill min syster), lägg i en form och ös på med kanel. Dutta inte, ös! Smält margarinet i micron eller spis eller hur du nu vill, blanda de torra ingredienserna och häll på margarinet.. Gegga runt allt med en gaffel ordentligt, även ner i den krångliga botten. Häll ut smulorna över äpplena och skjutsa in i ugnen på en sisådär 225 grader eller så. Jag sänkte värmen efter ett tag.

Såsen:
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl Stevia
  • 4 äggulor
Häll grädde och mjölk i en kastrull. Gröp ur vaniljstången och lägg ner frön och stång i kastrullen och koka upp. Låt koka två minuter eller så och dra från värmen så det svalnar. Tips: gör pajen nu!
Vispa äggulor och sötning riktigt poröst. Blanda ner äggtoddyn (typ ju!) i den avsvalnade vaniljgrädden och låt sjuda tills det tjocknar. Släpp aldrig vispen med handen!

Blir ju inte sämre när man serverar såsen ur denna fina skål/kopp.
Bara stått i skåpet här hemma alldeles för länge..



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar