Gott? GOTT!
Pajen:
- 4 äpplen
- Pinsamt mycket kanel
- 50 g margarin
- 1 dl mandelmjöl
- 0,75 dl Stevia
- 1,5 dl havregryn
Skiva äpplena (skala om du vill, det vill min syster), lägg i en form och ös på med kanel. Dutta inte, ös! Smält margarinet i micron eller spis eller hur du nu vill, blanda de torra ingredienserna och häll på margarinet.. Gegga runt allt med en gaffel ordentligt, även ner i den krångliga botten. Häll ut smulorna över äpplena och skjutsa in i ugnen på en sisådär 225 grader eller så. Jag sänkte värmen efter ett tag.
Såsen:
- 2,5 dl mellangrädde
- 2,5 dl mjölk
- 1 vaniljstång
- 1 dl Stevia
- 4 äggulor
Häll grädde och mjölk i en kastrull. Gröp ur vaniljstången och lägg ner frön och stång i kastrullen och koka upp. Låt koka två minuter eller så och dra från värmen så det svalnar. Tips: gör pajen nu!
Vispa äggulor och sötning riktigt poröst. Blanda ner äggtoddyn (typ ju!) i den avsvalnade vaniljgrädden och låt sjuda tills det tjocknar. Släpp aldrig vispen med handen!
Blir ju inte sämre när man serverar såsen ur denna fina skål/kopp.
Bara stått i skåpet här hemma alldeles för länge..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar